Η Ιστορία Του Φούρνου

 

Η αρτοποιία Δήμητρα Κ. Βήχου αποτελεί τη συνέχεια κι εξέλιξη μιας μακρόχρονης αρτοπαρασκευαστικής ιστορίας.
Ιδρύθηκε το 1954 από τον παππού μου Σπύρο Μαρκαντώνη, στα Πολλώνια της Μήλου.

Ο φούρνος ήταν ονομαστός για τα καρβέλια, αλλά και τα κριθαρένια και σιταρένια παξιμάδια (σε κουλούρες και κριτσίνια).
Οι ποσότητες που έβγαιναν από το φούρνου ίσως δεν ήταν μεγάλες, συγκρίνοντας τα με τα σημερινά δεδομένα, όμως πάντα θυμάμαι να λένε για την ουρά που υπήρχε από νωρίς το πρωί για το ζεστό μυρωδάτο φρέσκο καρβέλι. Ειδικά το καλοκαίρι για όσους έφευγαν τον Αύγουστο για την Αθήνα, οι παραγγελίες για τα παξιμάδια δίνονταν από νωρίς καθώς υπήρχε περιορισμένη παραγωγή και η τήρηση προτεραιότητας στις παραγγελίες εφαρμοζόταν πάντα .

Το 1985 ο φούρνος πέρασε στους γονείς μου, Τάκη και Μαρία Βήχου, με την επωνυμία Μαρία Κ. Βήχου . Στα χέρια τους ο φούρνος ανανεώθηκε, έχτισαν νέες εγκαταστάσεις για να υπάρχουν μεγαλύτερες παραγωγικές δυνατότητες και σιγά σιγά πρόσθεσαν πολλά νέα προϊόντα, γλυκά και αλμυρά κουλουράκια, βουτήματα και παξιμαδάκια και πολλά πολλά άλλα καλούδια! Κράτησαν και ενίσχυσαν το καλό όνομα του φούρνου καθώς αγαπούσαν πραγματικά αυτό που έκαναν.

Στα τέλη του 2012 ήρθε η σειρά μου να αναλάβω την οικογενειακή μας επιχείρηση, με την επωνυμία δήμητρα κ. βήχου. Επικεντρωμένη πλέον στα κουλούρια που είναι και η μεγάλη μου αγάπη, συνεχίζω τα παραδοσιακά μας προϊόντα όπως είναι τα σιταρένια και κριθαρένια παξιμάδια αλλά και τα γλύκα και αλμυρά βουτήματα.Πάντα με επιμονή και με πολύ μεράκι προσθέτω τώρα και τις δικές μου πινελιές στη λίστα των προϊόντων μας, όπως το καινούριο τα κουλουράκια με cranberries & φιστίκια Αιγίνης!

Δουλεύουμε με αγνά και φυσικά υλικά, με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα, γεύση και εμφάνιση σε όλα μας τα προϊόντα. Παράλληλα φροντίζουμε για την εξέλιξη της επιχείρησης από κάθε δυνατή πλευρά.

 

 

 

Παραγγελίες22870-41340

Προτάσεις

Έξυπνες και απλές προτάσεις με τα προιόντα μας για να συνοδέψετε το πρωινό σας , το μεσημεριανό σας ή ακόμα και το βραδινό σας γεύμα!! λεπτομέρειες »

Επικοινωνία